Nordiske statsborgere skal ikke have visum for rejser til Storbrittanien.
Storbritannien er ikke med i Schengen-samarbejdet.
Du skal derfor medbringe dit pas på rejser dertil.
Du kan rejse ud af Storbritannien frem til udløbsdatoen på dit pas.
Velkommen med til fiskelejernes, kystvejenes og whiskydestilleriernes Skotland. Naturskønne vandringer, både på fastlandet og på de Indre Hebrider. De norske vikinger erobrede Hebriderne under 800-årene e.Kr. og styrede øerne i 400 år. Rejsen fokuserer på øen Skye, som nok er den smukkeste af øerne. Vi er tæt på alt fra bjerglandskaber til tørveenge og orkidee-marker. Derudover får vi en whiskysmagning med undervejs.
Lande: Storbritannien, Skotland
REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 2, moderat
Rejselængde : 7 dage
Gruppens størrelse: 15-22 personer
Visum kræves: Nej
Nordiske statsborgere skal ikke have visum for rejser til Storbrittanien.
Storbritannien er ikke med i Schengen-samarbejdet.
Du skal derfor medbringe dit pas på rejser dertil.
Du kan rejse ud af Storbritannien frem til udløbsdatoen på dit pas.
Rejsens pris omfatter, hvor intet andet er anført , transport, lufthavnsafgifter, passagerafgift, bidrag til Rejsegarantifonden, forplejning i henhold til rejsebeskrivelse, rejselederservice samt
indkvartering i hotelværelse. Tilslutningsrejser indgår kun som en del af rejsen, såfremt de er markedsført sammen med ferierejsen, som en del af denne. Enerejsende skal betale enkeltværelsestillæg, medmindre andet fremgår af prislisten. På nogle af vore rundrejser, kan der dog bookes del i dobbeltværelse. Dvs, del med ukendt medrejsende af samme køn. Dette er dog med forbehold for, at der bliver nogen at dele med. Hvis der ikke er nogen at dele med, meddeles dette ca. 1 måned før afrejse, og da SKAL enkeltværelsestillæg betales. Udgifter til pas, visum, vaccinationer, forsikringer og lignende er, medmindre andet er anført, ikke omfattet af rejsens pris, og ansvaret for disse påhviler den rejsende selv.
Særlige hotelfaciliteter såsom adgang til tennisbane, minigolf, wifi m.v. er sædvanligvis ikke inkluderet i rejsens pris, ligesom det må påregnes, at der på visse hoteller opkræves leje for liggestole, parasoller m.v.
Vi rejser fra Dabnmark med rutefly til Skotland og Glasgow (visse afrejser til Edinburgh).
På lufthavnen møder Tema's rejseleder og bussen, som tager os til Glasgow hvor vi overnatter en nat. Efter ankomst er der fri frem til middagen serveres.
Dag 2. Vandring i Glen Nevis.
Fort William ligger ved Storbritanniens højeste bjerg, Ben Nevis på 1 343 MOH. Det er her vi starter på dagens vandring.
I starten følger vi Nevisdalen langs med floden Nevis. Efter et stykke tid kommer vi ud af bladskoven, og dalgangen åbner sig med tørvejord og lyngklædte heder. Et mægtigt vandfald bidrager til at skabe skønharmoni. Udover lyng findes vi andre tørvejordsplanter så som Gøgeurt og Benbræk. Måske ser du bækørred i floden. Rejsens picknick frokost serveres, og vi nyder maden og landskabet inden vi vandrer ud af dalen.
I eftermiddagens løb kører vi en rundtur med bussen i de smukke omivelser ved Fort Willam. Her findes Caledonian Canal, som forbinder Øst- og Vestkysten med hinanden, og som Loch Ness er en del af. Kanalen åbnes for første gang for bådtrafik i 1822. Umiddelbart nord for Fort Willam samledes tusindvis af allierede soldater under Anden Verdenskrig, og trænede i det skotske terræn.
Om eftermiddagen rejser vi tilbage til Fort William, hvor vi tjekker ind for natten.
Dag 3. Vandring på Skye.
Efter tidlig morgenmad rejser vi Nordpå mod Skye, som er den største af de Indre Hebrider. Øen anses også for at være den smukkeste af hele øgruppen. Fra Mallaig tager vi færgen (30 min) "over the sea to Skye", som det lyder i den kendte skotske folkesang. Skye byder på dramatisk og meget omvekslende natur.
Norske vikinger erobrede Hebriderne i løbet af 800-tallet e.Kr. og styrede derefter øerne i 400 år. Selv om øerne sidenhen formelt hørte ind under Skotland, styredes de i et par århundreder af klanen McDonald - "Lords of the Isles" - med hovedsæde på Skye.
Idag venter en af ugens længere vandringer, på cirka 18 Km. Vi vandrer langs med dalgangen Glen Sligachan, som krydser de mægtige Cuillin Hills. Det alpelignende bjerglandsskab og de små søer byder på en gnistrende skønhed. I løbet af vandringen ses mange af de for højlandet karakteristiske planter. Dette er Skotland's yngste bjergområde, skabt af vulkansk aktivitet.
Vi overnatter på fastlandet lige overfor Skye i Kyle of Lochalsh.
Dag 4. Vandring i The Black Cuillins.
Dagens vandring, også på Skye, starter med en stigning på næsten 300 højdemeter ved Black Cuillins. Vandringen tager sit udgangspunkt ved skovområdet Glen Brittle og følger sidenhen åen Allt Dearg Beag. Frokosten nydes med udsigt over åen, som går gennem mange vandfald langs med vandrestien.
Om aftenen nyder vi endnu en overnatning i Lochalsh.
Dag 5. Vandring ved Loch Ness.
Rejsen fortsætter ind i landet og til området ved Loch Ness. Her går vi idag 12 af de totalt 118 ½ kilometer af The Great Glen Way. Vandrestien Great Glen Way går fra kyst til kyst over højlandet, og forbinder Fort William og højlandets hovedstad Inverness med hinanden. Stien følger den naturlig forkastningssprække i Great Glen, som strækker sig over Skotland. Vandringen går ad skovveje og byder på rigtig fine udsigter over Loch Ness.
Om vi ser monstret eller ej, sover vi godt i Inverness om natten.
Dag 6. Perth
Rejsen videre fører os til Perth. Det er en længere busrejse, men vi gør nogle fine stop undervejs, blandt andet ved nogle af Skotlands mange destillerier, her vil der selvfølgelig være rundvisning og smagsprøver inden vi fortsætter til dagens tur.
Dagens gåtur hedder "The Birks of Aberfeldy", og er en populær gåtur, som mange kender fra en af Robert Burns' sange. Turen går op af en forholdsvis stejl kløft, og på vejen ser vi nogle flotte vandfald.
Ved ankomsten til Perth tjekker vi ind på vores hotel og slapper af lidt, inden vi om aftenen samles til en fælles afslutningsmiddag.
Dag 7. Hjemrejse.
Efter en kort tur til Edinburgh lufthavn går vores hjemrejse med fly til Danmark.
Dag 1.
Danmark- Glasgow. Middag indgår. En overnatning på hotel i Glasgow.
Dag 2.
Glasgow - Fort William, 160 kilometer. Vandring ved Glen Nevis 8 kilometer. Morgenmad, picknick frokost og middag indgår. En overnatninger på hotel i Fort William.
Dag 3.
Fort William - Skye, bus 160 kilometer, færge 30 minutter. Vandring på Skye i Sligachandalen mod the Red Cuillins, 18 kilometer. Lettere morgenmad, picknickfrokost og middag indgår. To overnatninger på hotel på Skye.
Dag 4.
Vandring på Skye, 8 Km. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår.
Dag 5.
Skye - Inverness/Avimore, bustransport 150 kilometer. Vandring ved Loch Ness, 12 kilometer. Morgenmad og middag. En overnatning på hotel nær Iverness.
Dag 6.
Inverness - Perth, 200 kilometer. Vandring i Aberfeldy 3 ½ kilometer. Besøg på destilleri med smagsprøve. Morgenmad indgår. En overnatning i Perth.
Dag 7.
Hjemrejse til Danmark. Transfer til lufthavnen buss 67 km. Morgenmad indgår.
Landets areal: 130.395 km²
Valuta: Pund (£) (GBP)
Religion: 72% kristne, muslimer 3%, hinduer 1% jøder 0,5% samt minoriteter af sikher, buddhister m.fl. Cirka 15% af britterne angives som ateister.
Sprog: Engelsk
Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.
Drikkepenge
Drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne ca. 20 GBP per person til chauffører, serveringspersonale m.fl. Tema's rejseleder samler ind under rejsens løb, og fordeler pengene på passende vis.
Elektronisk rejsetilladelse 2025
Nordiske statsborgere, der rejser til Storbritannien, vil fra den 2. april 2025 have brug for en britisk elektronisk rejsetilladelse (ETA). ETA er en ny digital rejsetilladelse, som er obligatorisk for statsborgere i lande, der ønsker at besøge England, Wales, Skotland og Nordirland uden visum for korte ophold. ETA vil være gyldig til flere besøg i løbet af en toårsperiode. Fra den 5. marts 2025 bliver det muligt at ansøge om den britiske ETA via Gov.uk.
Læs mere og ansøg her: https://www.gov.uk/guidance/apply-for-an-electronic-travel-authorisation-eta
Klima
Vejret i Skotland er omskifteligt, og pludselige regnbyger er ikke usædvanlige. Klimadata og aktuelle vejrudsigter findes blandt andet på yr.no samt den lokale side xcweather.co.uk.
Gruppestørrelse
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!
Påklædning og udstyr
Vejret er omskifteligt i Skotland, og regnbyger er ikke usædvanlige, så gode regnklæder er et must. Vandrestierne er ofte våde, og vi anbefaler derfor gode vandrestøvler frem for tyndere løbesko. En rygsæk til at have med på vandreturene er også en anbefaling. Det er desuden almindeligt, at der er en elkedel på værelset, så hvis man ønsker noget varmt at drikke under vandreturen, er det godt at medbringe en termokande.
Pakkeliste
Adapter
Behageligt og robust tøj (til vandreturene)
Et sæt "pænere" tøj (til middag)
Let, ankellang vandresko
Almindelige motionssko (til skift og lettere gåture)
Varm trøje
Regnsæt
Solhat
Genopfyldelig vandflaske
Termokande til evt. varme drikke
Mindre dagrygsæk (ca. 18-22 liter)
Siddeunderlag
Kikkert
Lommelygte
Solbriller
Et lille rejseapotek med bl.a. vabelplaster
Picnick-udstyr; tallerken, kop og bestik
Sammenklappelig vandrestav*
*er godt som støtte men ikke et must.
Stikkontakter
Skotland bruger stikkontakter af type G. Standard for elektricitet er en spænding på 240 volt. Vi anbefaler derfor, at I medbringer en adapter.
Valuta
I rejsen indgår måltider ifølge rejsefakta. Du skal regne med udgifter til måltidsdrikke, kaffe, forfriskninger og drikkepenge. Danske kroner kan veksles i Skotland. Du sparer dog tid, hvis du medbringer engelske pund. De fleste kreditkort kan benyttes i kontantautomater.
Øvrigt
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.
Med forbehold for eventuelle ændringer i programmet.
For os hos TEMA er hotelopholdet en del af oplevelsen, og både standard og hotellets beliggenhed skal være tilpasset rejsens program. På trods af dette kan afvigelser fra de ordinære hoteller (ovenfor) nogle gange forekomme, og vi forbeholder os ret til ændringer. De samme krav til standard og beliggenhed gælder også for det nye hotel.
Hotelstandarden i Skotland varierer og rummene kan opleves som små og spartansk indrettede. Undenfor byerne, specielt oppe i højlandet, er hotellerne ofte af den gamle type. Visse hoteller har ingen bagagebærere.
For afrejse den 16. juni skal vi bo på Sandman Hotel i Glasgow og Ben Nevis Hotel i Fort William.
For afrejse den 8. september skal vi bo på Loch Ness Drumnadrochit Hotel nær Loch Ness i stedet for i Strathpeffer.
Dato | Fly- info |
Rejselængde | Rejse | Afrejselufthavn | Pris | Status | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
26-05-2025 |
|
7 dage | Vandreferie i det skotske højland | København | 22 790 DKK | 6 ledige pladser | Bestil |
16-06-2025 |
|
7 dage | Vandreferie i det skotske højland | København | 22 350 DKK | 6 ledige pladser | Bestil |
08-09-2025 |
|
7 dage | Vandreferie i det skotske højland | København | 21 850 DKK | 6 ledige pladser | Bestil |
21-09-2025 |
|
7 dage | Vandreferie i det skotske højland | København | 22 250 DKK | 6 ledige pladser | Bestil |