Visum kræves.
Du indgår i et gruppevisum som rejselederen tager hånd om.
Gå venligst ind på “Min Rejse” øverst til højre og log ind med bestillingsnummer og telefonnummer.
Udfyld pasoplysninger senest 1 måned inden afrejse.
Indokina er en temarejse fra Saigon til Mekongdeltaet og på Mekongfloden til Phnom Penh. Derefter rejser vi videre gennem khmerernes rige via Spiderville for at nå Cambodjas Angkor Wat. Rejsen afsluttes i Laos, hvor vi rejser med landets nye hurtigtog fra verdensarvsbyen Luang Prabang til Vientiane. Tre lande, lækker mad og spændende indtryk fra fortid og nutid.
Lande: Vietnam, Cambodja, Laos
REJSETYPE: Rundrejse
Rejselængde : 14 dage
Gruppens størrelse: 10-26 personer
Visum kræves: Ja (klik for detaljer)
Visum kræves.
Du indgår i et gruppevisum som rejselederen tager hånd om.
Gå venligst ind på “Min Rejse” øverst til højre og log ind med bestillingsnummer og telefonnummer.
Udfyld pasoplysninger senest 1 måned inden afrejse.
Visum er påkrævet.
Generelt gælder det, at du skal ansøge om e-visum og forberede et e-arrival card før rejser til Cambodja. Fra den 1. juli 2024 kræves det, at alle rejsende udfylder et ‘Cambodja e-arrival card’, som er tilgængeligt i App Store og Play Store, op til 7 dage før ankomst. Dette gælder for alle indrejser til Cambodja med undtagelse af visse specifikke rejser.
For rundrejsen Indokina, hvor vi ankommer til Cambodja med flodbåd eller speedbåd, behøver du derimod ikke at ansøge om e-visum eller udfylde et e-arrival card. Visumet håndteres i stedet af rederiets repræsentanter ved ankomsten i Chau Doc, og indrejsekortet udfyldes fysisk ved ankomst til Cambodja, for eksempel i Phnom Penh.
Til denne rejse skal du medbringe 35 USD i nye, hele sedler for at betale for visum på stedet (bemærk, at prisen kan ændres uden vores vidende).
Fra den 1. juli 2024 vil rejsende fra otte europæiske lande, inklusive Sverige, Norge og Danmark, blive tildelt visumfrihed i op til 15 dage til Laos og behøver derfor ikke ansøge om visum ved ankomst.
Dagsprogram
Dag 1. Afrejse mod Indokina
Afrejse fra Danmark
Dag 2. Saigon, eller Ho Chi Minh by
Velkommen til det pulserende og myldrende Saigon, Vietnams økonomiske centrum, hvor man hurtigt får en følelse af, at "det er her det sker". Skyskrabere skyder op på den anden side af Saigonfloden i stærk kontrast til statuer af historiske vietnamesiske heltekonger, der står isoleret i en rundkørsel på en fransk anlagt avenue. Motorcykler, biler, cyklister og rullende gadekøkkener blander sig med tropiske træer. Få steder i verden har et lige så spændende gadebillede som Saigon. Byen har en lang historie, fra khmerbosættelse til vietnamesisk handelscenter, fransk kolonialhovedstad til den indflydelse amerikanerne havde under "Den amerikanske krig", som den kaldes her. På hotellernes tagterrasser som Rex, Majestic og Caravelle holdt krigskorrespondenter til under krigen og rapporterede fra det, der kaldes "five o'clock follies". I dag er Vietnamkrigen historie, og Vietnams økonomiske opgang har givet landet tilnavnet "den nye drage" eller "den lille drage i Kinas skygge".
I Saigon dufter der af ny brygget kaffe og mad fra pho-køkkenerne, men det moderne vietnamesiske køkken er også repræsenteret her, samt mikrobryggerier som for eksempel "Mørkets Hjerte". Efter ankomsten skal vi prøve at kører rundt i Saigon med en cyclo. Den trehjulede cykel, med to hjul foran og et dobbeltsæde, blev populær under den franske epoke i Vietnam. Vi ser den gotiske katedral - et af Saigons vartegn, ligesom det gamle postkontor, der næsten ligner en gammeldags jernbanestation.
Om aftenen lærer vi det vietnamesiske køkken bedre at kende.
Dag. 3 Cu Chi
Formiddagen bruger vi på at besøge de berømte og berygtede Cu Chi-tunneler. Tunnelerne blev bygget og udnyttet af befrielsesbevægelsen FNL før og under Vietnamkrigen. Det er en stor oplevelse at se disse kilometerlange tunneler, nogle steder bygget i tre etager under jorden med sove- og mødelokaler, hospitaler og meget mere. Nogle af tunnelerne blev bygget lige under de amerikanske baser, hvilket muliggjorde hurtige angreb og forsvindinger.
Efter frokost vender vi tilbage til Saigon. Turen fører os langs byens ærværdige og fransk inspirerede avenuer. Vi fortsætter med et besøg i det tidligere præsidentpalads, hvor de nordvietnamesiske tanks, der først brød igennem de enorme porte den 30. april 1975, stadig står. Rundturen tager os gennem storslåede mødesale og hemmelige kommunikationsrum. Sydvietnam kapitulerede kort efter, og byen skiftede navn til Ho Chi Minh-byen. Før Saigons fald blev næsten alle amerikanere i Saigon evakueret, sammen med et stort antal sydvietnamesere. Evakueringen blev kendt som "Operation Frequent Wind", den største helikopterevakuering i historien.
Efter al krigshistorien afrunder vi dagen på Ben Thanh-markedet. Et perfekt sted at handle alt hvad der er typisk vietnamesisk. Her findes alt fra traditionelle Ao Dai-kostumer til vanilje- og hasselnødristet kaffe.
Dag 4. Mekongdeltaet – de ni dragers floddelta
I dag forlader vi Saigon for det traditionelle liv på landet. På vejen ser vi flere af de farverige templer tilhørende den særlige Cao Dai-sekt og vi stopper for at besøge et af disse templer. I bogen "Den Stille Amerikaner" beskriver hovedpersonen Fowler Cao Dai på følgende måde:
"Mindst én gang om året fejrer Caodaoisterne en fest ved pavesædet i Tanyin, der ligger firs kilometer nordvest for Saigon; det sker for at højtideligholde et eller andet befrielses år eller nogle erobringer eller endda nogle buddhistiske, konfucianske eller kristne fester. Kapitlet om Cao Dai plejede altid at være det mest populære i mine besøgsberetninger. Cao Dai blev grundlagt af en embedsmand i Cochin, og udgjorde en syntese af de tre religioner. Pavesædet var placeret i Tanyin. En pave og kvindelige kardinaler. Profetier givet gennem psykografi, Victor Hugo som en helgen. Kristus og Buddha stirrede ned fra katedralens tag på en østlig form for Walt Disney fantasi med drager og slanger i technicolor."
Undervejs ser vi også risbøndernes konstante arbejde. Cirka 40% af Vietnams landareal anvendes til landbrug, og Mekong-deltaet er et af verdens største landbrugssystemer for risdyrkning. Ved byen Cai Be når vi en af Mekong-deltaets flodarme, Tien Giang, den øvre del af Mekong-flod.
I tusinder af år har forskellige typer både været deltafolkets eneste transportmiddel, da flodarmenes varierende vandstande har gjort et stabilt vejnet umuligt. I deltaet er der flere øer, kendt for deres højkvalitets dyrkning af dragefrugt og for deres produktion af lækkerier som for eksempel ris popcorn og kokos-toffifee.
Vi fortsætter med en traditionel flodbåd og oplever livet langs floden. Inden vi rejser videre, spiser vi frokost i en lokal families have. Bussen tager os over den nedre del af Mekong-floden til Can Tho på den anden side af floden, hvor vi tjekker ind for natten.
Dag 5. Flydende marked i Can Tho og videre mod Chau Doc
Tidligt om morgenen tager vi en bådtur til det flydende marked i Can Tho, en uforglemmelig oplevelse. I bådene hænger de frugt og grøntsager op på bambusstænger, så alle kan se deres førsteklasses varer. Derefter vender vi tilbage til hotellet til morgenmad og kører med bus længere ind i Mekong-deltaet. Vi går en tur i en landsby, hvor man fremstiller kurve, og vi stopper for at se produktionen af røgelsespinde. Røgelsen laves af bambuspinde, knuste kapokblade og dufter af bl.a. sandeltræ.
Når vi ankommer til Chau Doc, sejler vi ud på Bassac-floden til en kattefiskefarm. Kattefisk er en af Vietnams store eksportvarer. Vi fortsætter derefter til en landsby, hvor Cham-folket bor. I den lille Cham-by møder vi et muslimsk samfund. Cham-folket er en af Sydøstasiens store kulturbærende folk, men i løbet af 1300-1400-tallet blev deres kongerige langsomt men sikkert opslugt af vietnameserne. Cham-folket er nu spredt ud over lande som Cambodja, Vietnam og Malaysia.
Dag 6. Med båd til Phnom Penh
Dagens destination er Phnom Penh, hovedstaden i Cambodja. Sejlturen på Mekongfloden går gennem meget smukke omgivelser og forventes at tage cirka fire til seks timer inklusive tid til pas- og visumbehandling. Husk at medbringe US-dollars i rene, hele sedler til visum. (Læs mere i visumsektionen).
Mekongfloden starter højt oppe i Himalaya-bjergene i Tibet i en højde af 5.100 meter, hvor den strømmer voldsomt gennem kløfter 85 kilometer mod øst, fortsætter derefter sydpå og falder 2.000 meter i højden. Den løber derefter 1.200 kilometer gennem det sydlige Kina. Floden udgør derefter en 200 kilometer lang grænse mellem Myanmar og Laos. Herefter når floden den Gyldne Trekant, og så bliver den til den nedre Mekongflod, der løber gennem Laos til Luang Prabang. Derefter udvider floden sig og bliver op til fire kilometer bred og op til 100 meter dyb med 4.000 øer. Ved Khone-faldene i det sydlige Laos er floden ikke længere sejlbar. Vandmængden, der passerer disse fald, er lige så stor som ved Niagara Falls. Cambodianerne får 60% af deres samlede proteinbehov fra fisk i Mekongfloden. I floden findes nogle af verdens største ferskvandsfisk. Mekongfloden fortsætter ind i Vietnam, hvor den udvides yderligere og får navnet De Ni Dragers flod. Til sidst løber floden ud i det Sydkinesiske Hav.
Man kan tydeligt se, hvordan landskabet ændrer sig fra tætbefolket i Vietnam til store områder med rismarker med færre bosatte mennesker på den cambodjanske side. Rismarkernes cylinder formede hatte bliver til runde hatte eller til khmer-folkets hoved tørklæder. Velkommen til khmerernes rige!
Phnom Penh blev hovedstad allerede i 1453, da Angkor faldt under det siamesiske angreb. I 1863 erklærede franskmændene igen byen som konge by og hovedstad i deres koloniale protektorat. Smukke, paladsagtige bygninger i fransk kolonialstil og enorme arkitektoniske skatte fra det gamle khmer-rige blandes med faldefærdige huse og boligkvarterer. Samtidig med at skyskraberne vokser frem i et hurtigt tempo.
I Phnom Penh spiser vi frokost, inden vi konfronterer den mørke og skræmmende nutidshistorie. Da de Røde Khmerer kom til magten den 17. april 1975, indledte en af historiens mest grusomme regimer deres udrensninger. De Røde Khmerer satte børn op mod voksne, kvinder op mod mænd, og især by mod land. De cambodjanske byer blev tømt under påskud af, at amerikanerne ville bombe byerne. Bybefolkningen blev opfordret til at pakke til tre dage. For dem der overlevede, blev det til hele tre år, otte måneder og tyve dage.
Nulpunktet var begyndt, markeder, religion og mode, alt blev opløst.
En mystisk bevægelse, Angkar, som betyder organisationen, havde kontrollen og rensede ud i alle, der på nogen måde kunne udgøre en trussel. En mere paranoid regering er svær at finde. Hele befolkningen blev genstand for et utroligt landbrugseksperiment, hvor man håbede på at gentage de gamle Angkor-rigers succeser med flere ris afgrøder om året uden brug af moderne metoder.
I fængslet Toul Sleng, der tidligere var en gymnasieskole, blev de omkring 20.000 påståede kontrarevolutionære tortureret bag to lag af elektrisk pigtråd og bølgeblik. Her blev tilståelser presset ud af alle, skyldige såvel som uskyldige. Når man var blevet tortureret næsten til døde, blev man kørt til Dødens Marker, hvor man fik lov til at grave sin egen grav. På Dødens Marker ser du også et rørende monument indeholdende knoglerester og kranier af brutalt henrettede, fra børn til ældre. (Se filmen The Killing Fields med John Malkovich for at lære mere om denne mørke epoke i Cambodjas historie.)
De grusomheder, som Cambodjas folk led indtil 1979, tilhører nogle af de værste forbrydelser i verdenshistorien. De Røde Khmerer fordrev og dræbte sandsynligvis mere end to millioner mennesker. Cambodja har i dag en ung befolkning, hvor de fleste er født efter 1979. Phnom Penh i dag forsøger at blive en af Sydøstasiens nye metropoler.
Aftenen har du til din egen rådighed. Phnom Penh har i dag meget at byde på, og der er masser af caféer og hyggelige tagbarer, hvor du kan nyde en drink.
Dag 7. Phnom Penhs højdepunkter
Byrundtur i Phnom Penh. Under kong Sihanouk blev Phnom Penh udvidet for at kunne blive en værdig hovedstad. Brede boulevarder, parker og Art Deco-inspirerede bygninger blev skabt under monarken.
I dag skuer du ud over hovedstaden fra Wat Phnom, en kunstig bakke med et tempel, der fortæller legenden om Phnom Penhs grundlæggelse.
Phnom Penhs arkitektoniske stolthed er paladset med sin sølvpagode og imponerende sal med den vigtige "smaragdbuddha". Sølvpagoden har fået sit navn på grund af de mange sølvplader, der pryder gulvet derinde. I alt er der 5329 sølvmønter, og de vejer 1,125 kilo hver. Oliebrændelamperne i loftet kommer fra Frankrig. Derudover ser man over 1600 gaver fra forskellige lande. Indenfor står også en 90 kilo tung guldbuddha med begge hænder vendt udad. Buddhaen er udsmykket med 2086 diamanter, den største i panden vejer hele 25 karat. Bag buddhaerne står kongens bærestol, der er dækket med 23 kg guld. Det kræver otte personer at bære den.
På nationalmuseet får vi en introduktion til khmerernes evne til at skulpturere og en interessant baggrund til Angkor-epokens kunstskatte. Museet huser ikke mindre end 5000 genstande i en flot bygning designet i klassisk khmerakitektur.
Om eftermiddagen kan du evt. udforske ”Det russiske marked”, forbered dig på at skulle ”prutte” om prisen.
Dag 8. Cambodjas landdistrikter, stegte edderkopper i Skuon og Sambor Prei Kuk
Om morgenen kører vi mod nord mod Siem Reap. På vejen stopper vi i Skuon, som ligger 55 km nord for Phnom Penh. Byen er mest kendt for, at dens indbyggere spiser edderkopper. Disse edderkopper blev almindelige på menuen under de Røde Khmerers brutale regime, hvor mad var knap, og sulten udbredt. Hvad angår edderkopperne selv, er de store, sorte og behårede. De lever under jorden, og jægere lokker dem med madding, inden de fanger dem. Efter en gennemsnitlig fangst på cirka 200 edderkopper eller deromkring, sælges de til sælgere, der steger dem. Benene og hovedet spises først, at sluge den store mave er et personligt valg. Mange af de lokale hævder, at maven er den bedste del.
Senere på dagen får du en introduktion til nogle af de tidligere templer i Sambor Prei Kuk før Angkor. De udgør definitivt de smukkeste eksempler fra tiden før Angkor og er dateret til ca. 615-650 efter Kristus. Her toner mere end hundrede murstens-templer sig op, spredt ud i den frodige vegetation af det, der sandsynligvis var hovedstaden i Chenla-riget. Tempelstilen anses for at have været grundlaget for det, vi ser fra den Angkorianske æra, og er blevet en verdensarv på UNESCOs liste.
Efter ankomsten til Siem Reap venter en stor oplevelse med Phare Cambodia Circus-showet om aftenen. Cirkusset blev grundlagt af flygtninge under de Røde Khmerers æra. Phare-cirkusset har hjulpet hundredvis af khmerer med at komme sig over traumer gennem skuespil. Forestillingen er en guidet tur gennem det moderne liv i Cambodja, hvor vi får oplevet både sang, dans og ikke mindst akrobatik.
Dag 9. Fuld dag i Angkor med Ta Prohm, Bayon, Angkor Wat og gondoltur i voldgraven.
Angkor er et omfattende område. Her findes pragtfulde bygninger, der som ædelstene har prydet junglens grønne omgivelser i over tusind år. Angkor var i flere hundrede år en stormagt i Sydøstasien.
Da den franske orkide-ekspedition i det 19. århundrede opdagede Angkors templer, der var overgroet af junglen, lod de et tempel, Ta Prohm, forblive i den tilstand, de fandt det i. Ved synet af dette tempel er det let at forstå de franske botanikeres forbløffelse. Optaget af at bestemme orkideer og sommerfugle i den dybe jungle opdagede de lige pludselig smilende ansigter, guddommelige stenfigurer og alter. Magien forstærkes af, at alt er indhyllet i og delvist skjult af de gigantiske træers mere end fyrre meter lange rødder over jorden.
Ta Prohm er templet, der er blevet kendt gennem Angelina Jolie og filmen Tombraider. Det kaldes jungletemplet.
Den tidligere millionby Angkor Thoms mægtige, syv meter høje bymure med vagttårne beskyttede verdens dengang største by. Kolossale, krybende naga-slanger flankerer broen over voldgravene samt den gamle konge bys mest betydningsfulde tempel, Bayon.
Khmerernes arkitektoniske dygtighed manifesteres blandt mylderet af terrasser og trapper, hvor kunstneriske systemer forbinder damme og kanaler. Bygningerne er dekoreret med hundredvis af milde smilende ansigter, der synes at kigge ned på besøgende. Buddhistiske munke sidder gerne her i meditation.
Det mest berømte tempel i Angkor-skatten, Angkor Wat, blev indviet til kong Suryavarman II. Han anså sig selv for at være en inkarnation af den hinduistiske gud Vishnu. Indgangen til Angkor Wat er imponerende - du nærmer dig helligdommen ad en 350 meter lang stenbro over den enorme voldgrav. Det centrale tabernakel er prydet med en over 600 meter lang relieffigur, en af verdens længste.
Hvis vejret tillader det, afsluttes dagen med en solnedgangstur i en mindre gondol i Angkors voldgrav, hvor der serveres drikkevarer, og du får mulighed for at betragte Angkors storhed og nyde solnedgangen. Der er mulighed for at klatre op på den lille ruin Prasat Crung.
Dag 10. Luang Prabang i Laos.
Afslappende formiddag, hvorefter vi forlader Cambodja og flyver til Laos og verdensarvsbyen, den tidligere hovedstad, Luang Prabang.
Det gamle navn for Laos var Lang Chang, hvilket betyder "Millioner af elefanters land". Luang Prabang udstråler fred og ro, samtidig med at byen skinner af pragt. Herfra regerede de laotiske konger landet i seks hundrede år fra 1353. Luang Prabangs arkitektur er en fortræffelig blanding af indokinesisk og fransk kolonistil, blandet med de gyldne laotiske templer med deres røde tage.
Belle époque var den periode (cirka 1890-1914), hvor franskmændene levede i en tid med bekymringsløs fremtidsoptimisme og opførte monumenter derefter. Det var dengang franske operahuse blev landemærker i indokinesiske hovedstæder. Luang Prabang har dog ikke Saigons eller Hanois storslåethed. I stedet smelter det franske ind i den eksisterende atmosfære med kuperede bjerge og gyldne, glitrende templer med lave, svingende, overlappende og fremspringende tage.
I Luang Prabang indførte franskmændene nye byggematerialer som mursten og keramiske tage. Hovedsageligt havde arkitekturen til formål at beskytte ejeren mod stærk solskin og kraftig monsunregn. Husene har ofte store udstikkende tage, lange smalle vinduer, franske verandaer og altaner samt imponerende indgange.
Det var store rummelige huse, der havde brug for flere tjenere, kokke og gartnere. Et eksempel på idéen under "belle époque" var, at tagene skulle være lige så høje i et rum, som rummet var bredt. Vinduerne dækkede typisk en tredjedel af arealet. Denne stil blev blandet med typiske laotiske motiver og idéer, og en interessant indokinesisk "hybrid" udviklede sig.
Luang Prabang har været en del af verdensarven siden 1995, og det er de 34 bevarede templer (der var over 60 oprindeligt) samt de 443 "civile" bygninger, der udgør verdensarven.
For franskmændene var Laos et Shangri-la med mælk og honning. Der er en stor charme over Luang Prabang – det kan virke næsten lidt uvirkeligt at befinde sig et sted, hvor cafeerne dufter af ny ristet kaffe og varme baguetter, og når man løfter blikket, forundres man over pagodernes gyldne tårne og tinder.
Dag 11. Nam Ou og Pak Ou-grotterne
Om formiddagen nyder vi en sejlads på Mekongfloden, hvor grønklædte bjerge styrter stejlt ned i floden, og her og der passerer vi små lokale landsbyer langs bredden. Her flyder Mekongfloden gennem bjerglandskabet, og trafikeres af de typiske, lange, smalle laotiske passagerbåde. Laos mangler en kystlinje, så Mekongfloden er landets store livsnerve. Vi går i land ved de hellige Pak Ou-grotter, som huser en fascinerende blanding af buddhaer fra forskellige århundreder.
I dag besøger vi også nogle af de uvurderlige monumenter i denne UNESCO-beskyttede by som Wat Xieng Thong og Wat Mai.
Det er muligt at komme op til toppen af byens udsigtspunkt, Mt Phousi.
Dag 12. Højhastighedstog fra Luang Prabang til Vientiane (ca. 2 timer)
I den tidlige morgendis vandrer munkene i deres safranfarvede dragter og indsamler deres daglige fødevarer, mens de lokale handler friske råvarer på de travle markedspladser. At give mad til munkene er en vigtig merit-skabende ceremoni i de theravada buddhistiske lande.
I Luang Prabang ser du også museet for Traditionel Kunst og Etnologi. Her får man et kulturelt indblik i hvilke folkeslag, der bor i Laos, og deres dragter og traditioner.
Vi rejser derefter til hovedstaden Vientiane med et semi-højhastighedstog. Laos' landskab består af teakdækkede bjerge og dybe dale, og landskabet er meget betagende. Før opførelsen af denne 422 kilometer lange linje, der blev indviet i december 2021, havde Laos kun syv kilometer jernbane.
Vientiane, der har fået et fransk klingende navn (egentlig hedder den Vienchang), er regionens mindste hovedstad. Ca. 10% af landets befolkning bor her. Hvis man sammenligner Vientiane med hovedstæderne i nabolandene, er byen lille, men i forhold til de andre byer i Laos er den travl og trafikeret.
I Vientiane afslutter vi vores rundtur med en byrundtur, hvor du blandt andet får set den unikke "vertikale landingsbane", Patuxai, byens egen triumfbue. Det siges, at pengene egentlig skulle være gået til en lufthavn, men det blev ikke helt sådan. Så denne triumfbue blev i stedet opført i 1960'erne.
That Luang er byens helligste stupa og er et karakteristisk vartegn for Vientiane. De vigtigste festivaler fejres her, og tårnet har en historie, der går tilbage til 1566.
Afhængigt af togplanerne fra Luang Prabang tager vi på byrundturen enten den 12. eller 13. dag.
Om aftenen spiser vi en fælles afskedsmiddag.
Dag 13. Egen tid i Vientiane
Tid på egen hånd indtil afrejsen med fly fra Vientiane til Bangkok.
Dag 14. Hjemkomst
Fyldt med indtryk fra Indokina lander vi hjemme i Danmark igen.
• Flyrejse t/r, angivne regionalfly og hurtigtog i Laos
• Alle overnatninger
• 11 morgenmåltider
• 8 frokoster
• 3 aftensmåltider
• Entréer ifølge program
• TEMA-rejseleder
Dag 1 Afrejse fra Skandinavien.
Flyrejse fra hjemlandet mod Indokina.
Dag 2
Ankomst Saigon, velkomstmiddag inkluderet.
Dag 3
Morgenmad og frokost inkluderet.
Cu Chi-tunnellerne og Saigon.
Dag 4
Mod Mekongdeltaet, morgenmad og frokost inkluderet.
Udflugter på Mekongs arme.
Dag 5
Morgenmad og frokost. Udflugter i Mekongdeltaet.
Dag 6
Morgenmad og frokost. Speedbåd til Phnom Penh.
Dag 7
Byrundtur i Phnom Penh. Morgenmad og frokost inkluderet.
Dag 8
Busrejse via Sakuon og Sambor Prei Kuk til Siem Reap. Morgenmad og frokost inkluderet.
Dag 9
Udflugter til Angkors arkæologiske zone. Morgenmad inkluderet.
Dag 10
Siem Reap, afrejse mod Luang Prabang. Morgenmad og middag inkluderet.
Dag 11
Bådudflugt på Mekong til Nam Ou-grotterne, morgenmad og frokost inkluderet.
Dag 12
Højhastighedstog til Vientiane, morgenmad, frokost og afskedsmiddag.
Dag 13
Fridag indtil afrejse. Morgenmad inkluderet.
Dag 14
Hjemkomst til Skandinavien.
Observer
Flyrejserne indenrigs i Vietnam/Cambodja/Laos og regionalt mellem Cambodja og Laos bestilles lokalt af vores samarbejdspartner på rejsemålet. Billetten til disse flyvninger modtager du på rejsemålet. Ved indcheckning for afrejse fra Danmark anbefaler vi, at du har rejsens dagsprogram/dagbog tilgængeligt for at kunne vise, hvordan og hvilken dag du forlader Vietnam. Dette på grund af, at skandinaviske statsborgere har 45 dages visumfrit ophold i Vietnam.
Vær opmærksom på, at max. vægt for indchecket bagage på indenrigsstrækningerne er 20 kg og maksimalt et stykke indchecket bagage. Derudover må man medbringe et stk håndbagage a maximalt 7 kg. De internationale flyvninger med Thai Airways tillader dog 30 kg bagage.
Valuta
Vietnam: Dong (VND).
Kambodja: Riel (KHR).
Laos: Kip (LAK).
I rejsen indgår måltider ifølge dagsprogrammet. Øvrige måltider betaler du selv, ligesom drikkevarer til måltiderne.
Kreditkort accepteres af de fleste butikker.
For mere information og valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.
Klima
Vietnam, Cambodja og Laos har tropisk klima med regnperioder.
Oplysninger om klima og aktuelle vejrudsigter findes blandt andet på www.yr.no www.bbc.com og www.cnn.com
Påklædning
Medbring en paraply, en let regnfrakke og en varm trøje/jakke. Ellers anbefaler vi let bomuldstøj, gerne med lange ærmer, der kan beskytte mod den stærke sol og stikkende insekter.
Lidt pænere tøj til middagene bør medbringes. Iøvrigt er dresscoden rimelig uformel, selv på de bedre hoteller. Husk også badetøj, da flere af hotellerne har swimmingpool.
Vaccinationer
Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer.
Tlf.: 70 25 40 80.
Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk
E-mail: info@sikkerrejse.dk
Drikkepenge
Fælles drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. TEMAs rejseleder indsamler 90 USD per person ved rejsens start som drikkepenge til chauffører, bagagebærere og restaurantpersonale ved fælles måltider og flere. Rejselederen fordeler sidenhen beløbet på passende vis.
Hoteller og festivaller
På rundrejsens hoteller i Can Tho og Chau Doc ved Mekongfloden, vender de fleste værelser mod eller delvist mod floden. Den livlige trafik kan af nogle betragtes som forstyrrende.
Nogle gange kan midlertidige ændringer i dagprogrammet forekomme på grund af helligdagene i Sydøstasien. Ændringer kan især forekomme omkring det kinesiske nytår, Idul Fitri, vietnamesiske Tet og Thailands Song Kran.
Øvrigt
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80 %), og derudover norske og danske (10 % hver).
Dato | Fly- info |
Rejselængde | Rejse | Afrejselufthavn | Pris | Status | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
28-12-2024 |
|
14 dage | Indokina | København | 44 150 DKK | Alt optaget | |
17-02-2025 |
|
14 dage | Indokina | København | 40 150 DKK | 4 ledige pladser | Bestil |
12-03-2025 |
|
14 dage | Indokina | København | 40 150 DKK | 5 ledige pladser | Bestil |
27-10-2025 |
|
14 dage | Indokina | København | 43 090 DKK | 6 ledige pladser | Bestil |
28-12-2025 |
|
14 dage | Indokina | København | 43 090 DKK | 6 ledige pladser | Bestil |
23-02-2026 |
|
14 dage | Indokina | København | 43 090 DKK | 6 ledige pladser | Bestil |
12-03-2026 |
|
14 dage | Indokina | København | 43 090 DKK | 6 ledige pladser | Bestil |
26-06-2026 |
|
14 dage | Indokina | København | 42 990 DKK | Forespørgsel |