Tilberedning
30 stk
1. Smelt smørret og hæld det i mælken. Lad det blive fingervarmt, ca. 37 grader.
Finfordel gæret og hæld massen over.
2. Tilsæt kardemomme, kanel, muskat, æg, rosin, salt og sukker.
Bland det hele godt igennem. Tilsæt til sidst melet lidt ad gangen, til du får en jævn og blød masse.
3. Lad dejen hæve i 60 minutter.
4. Slå derefter dejen ud på et bord med mel og ælt den godt igennem.
Del dejen i to dele og form dem til 2 lange brød. Skøær derefter hvert brød op i 15 stykker og form dem til små boller.
5. Smør to ildfaste fade og placér bollerne heri og lad dem hæve i yderligere 20 minutter.
6. Klip et kryds i hver bolle. Pensl med pisket æg.
7. Bag dem i ovnen ved 220 grader i 15 minutter.
8. Bland til sidst flormelis og vand til en glasur, som hældes over bollerne , når de er afkølet.
Recept: Linnéa Seidel
Tasteline